Proučavanje hemijskog sastava zelenila šumskog drveća; Sirovine za proizvodnju koncentrata stočne hrane

Autor(i)

  • Dušan Terzić Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu

DOI:

https://doi.org/10.54652/rsf.1973.v1.i9.267

Ključne riječi:

šumsko zelenilo, proizvodnja, stočna hrana, hemijski sastav

Sažetak

UDK  581.192: 630*28]

           636.085     

                    

Rezultati proučavanja hemijskog sastava drvnog zelenila smrče, jele, belog bora, crnog bora, hrasta i bukve objavljeni su pod istim naslovom kao posebno izdanje Šumarskog fakulteta i Instituta za šumarstvo u Sarajevu 1970.godine.

U ovoj publikaciji izvršili smo obradu rezultata proučavanja hemijskog sastava drvnog zelenila graba, jasena, topole, vrbe, bresta, javora, breze i johe , tj. većeg dela preostalih domaćih lišćara.

Obradu podataka izvršili smo na isti način kao što smo postupili u prvom slučaju. Proučavanja hemijskog sastava, zatim strukturnih i težinskih odnosa sastavnih delova drvnog zelenila, izvršili smo po istoj metodici. Na ovaj način stvoreni su potrebni uslovi za medjusobna uporedjivanja rezultata proučavanja izmedju svih vrsta drveća u okviru istog godišnjeg doba. Iz tog razloga smo se pri pisanju ovog rada zadržali veoma kratko na materiji koja je u objavljenoj publikaciji detaljnije obuhvaćena. To znači da ovaj rad treba shvatiti kao aneks već objavljenog rada, tako da će obe publikacije činiti jednu zaokruženu celinu.

                                                                                                       

Downloads

Objavljeno

01. 10. 1973.

How to Cite

Terzić, D. (1973). Proučavanje hemijskog sastava zelenila šumskog drveća; Sirovine za proizvodnju koncentrata stočne hrane. Radovi Šumarskog Fakulteta Univerziteta U Sarajevu, 9(1), 1–63. https://doi.org/10.54652/rsf.1973.v1.i9.267

Most read articles by the same author(s)